FUP uhapsio 26-godišnjeg pedofila: Pokušao namamiti 11-godišnjeg dječaka

Radiosarajevo.ba
FUP uhapsio 26-godišnjeg pedofila: Pokušao namamiti 11-godišnjeg dječaka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Danas su policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Bosansko-podrinjskog kantona, uhapsili jednu osobu iz Goražda inicijala D.K. (1994.) koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom pedofilija.

D. K.se sumnjiči da se koristeći znanjima i vještinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram, kreirao korisnički račun sa kojeg je od dana 16. aprila 2020. godine uspostavio "on-line" komunikaciju s dječakom od 11 godina pri tome se predstavljajući se kao sedamnestogodišnja djevojka, iako je prethodno upoznat da razgovara sa jedanestogodišnjakom, istom poslao fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja, a u nastavku razgovora zahtjevao od njega fotografije istog sadržaja, odnosno pokušavajući istog navesti da izvrši snimanje fotografskog zapisa, saopćeno je iz FUP-a.

U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtjevao sastanak s dječakom na području Sarajeva, s ciljem seksualnog iskorištavanja istog.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Goraždu izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađen i oduzet računar, tablet i mobilni tel. aparati koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će kriminalistički biti obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, navodi FUP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije