FUP proveo taktičku akciju "Jaguar": Pogledajte ko je uhapšen

1
Radiosarajevo.ba
FUP proveo taktičku akciju "Jaguar": Pogledajte ko je uhapšen
Foto: FUP / Hapšenje u Mostaru

U utorak, 5. decembra, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Jaguar", a vezano za dokumentovanje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Izazivanje opće opasnosti" iz člana 323., "Teška tjelesna ozljeda" iz člana 172., "Iznuda" iz člana 295., a sve u vezi sa članom 340. KZ FBiH "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela". 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišeno lice DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imenvine koju navedeno lice koristi, kojom prilikom je pronađen mobitel, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Lice lišeno slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeni vremenski period vršilo pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudilo novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne ozljede.

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Navedeno lice će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. 

Tokom provođenja aktivnosti na navedenom predmetu, podršku Federalnoj upravi policije su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije