FUP objavio detalje akcije 'Pub': Poznato ko je uhapšen i za šta se terete

0
Radiosarajevo.ba
FUP objavio detalje akcije 'Pub': Poznato ko je uhapšen i za šta se terete
Foto: Arhiv / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su danas, 26. jula, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli operativno taktičku akciju kodnog naziva 'Pub' u cilju dokumentovanja krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu slobode su lišena tri lica inicijala E.N. (1985.) A.J. (1984.) i A.A. (1984.), te su izvršeni pretresi nepokretne imovine na sedam lokacija, za koje je utvrđeno da koriste predmetne osobe.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge amfetamin, oružje, skupocjeni automobil, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Portal Radiosarajevo.ba ranije je objavio da su u akciji 'Pub' uhapšeni Edin Neretljak (1985.), Antonijo Jovanović (1984.), i Amir Adilović (1984.).

Lica se sumnjiče da su određeni vremenski period, vršili nabavku opojne droge koju su zatim skrivali, pakovali i prodavali krajnjim korisnicima, kojom prilikom su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

Ovo su detalji akcije 'Pub': Poznata imena uhapšenih

Ovo su detalji akcije 'Pub': Poznata imena uhapšenih

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će ista biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić su čestitali policijskim službencima Federalne uprave policije i poručili da je borba protiv svih oblika kriminaliteta i dalje u fokusu rada Federalne uprave policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije