FOTO: U pucnjavi u Sarajevu ubijena žena, muškarac povrijeđen

Radiosarajevo.ba
FOTO: U pucnjavi u Sarajevu ubijena žena, muškarac povrijeđen
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

U sarajevskoj ulici Patriotske lige dogodila se pucnjava u kojoj je jedna osoba ubijena na licu mjesta, a druga je povrijeđena.

Ove dvije osobe prevezene su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

"S. A. (34) dovezena je mrtva dok je S. A. (32) dovezen sa prostrijelnom ranom grudnog koša, te kontuzijom pluća i frakturom 12. torakalnog i prvog slabinskog pršljena", kazala je za Avaz.ba Biljana Jandrić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS-a. 

Kako je za Anadolu Agency rekao glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Irfan Nefić, policija je o pucnjavi obaviještena u 19 sati.

"Obaviješteni smo da je u ulici Patriotske lige do broja 48 došlo do upotrebe vatrenog oružja. Ranjene su A.S. (rođena 1980. godine) i njen brat, također inicija A.S. (rođen 1982. godine). U 19:50 sati iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) obaviješteni smo da je A.S. preminula uslijed povreda", rekao je Nefić i dodao da je mladić zadržan na liječenju na Klinici za ortopediju KCUS-a.

Pripadnici MUP-a KS imaju saznanja da je pucao P.R. (rođen 1982. godine) koji je nakon toga pobjegao. Policija intenzivno traga za njim.

Na mjestu zločina se nalazi dežurni tužitelj koji rukovodi slučajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije