FOTO: U Hadžićima zaplijenjena droga vrijedna 200.000 KM

Radiosarajevo.ba
FOTO: U Hadžićima zaplijenjena droga vrijedna 200.000 KM
/ Foto: Avaz

Pripadnici Odjela za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo jučer su oko 11:30 sati izvršili pretres podruma kuće koju koriste K. A. i K. I. u sarajevskom naselju Hadžići i tom prilikom pronašli najsavremeniju i najveću laboratoriju za uzgoj opojnih droga na području Sarajeva, saopćeno je na današnjoj pres-konferenciji sarajevske policije.

U laboratoriji je pronađeno i 88 komada stabljike kanabisa i 25 izdanaka s korijenom iste biljke od kojih se može proizvesti ukupno 20 kilograma opojne droge spremne za prodaju, a pronađena droga ima vrijednost oko 200.000 KM.

Osim zasada pronađena su i razna hemijska sredstva namijenjena za pospješivanje rasta i cvjetanja biljaka, kompletan ventilacioni sistem s ventilatorima, električni sistem s posebnim lampama, tajmeri za automatsko uključivanje, uređaji za konstantno praćenje temperature i vlažnosti vazduha u laboratoriji, pretvarači napona, električni kablovi, pumpa za navodnjavanje i zalijevanje, itd.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su K. A., rođen 1984. godine u Sarajevu i K. I., rođena 1987. godine u Sarajevu. Nakon završene kriminalističke obrade, isti će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije