Foto: Težak udes u Kaknju, dvije osobe povrijeđene

Radiosarajevo.ba
Foto: Težak udes u Kaknju, dvije osobe povrijeđene
/ Foto: Avaz.ba

Dvije osobe povrijeđene se u saobaćajnoj nezgodi koja se rano jutros dogodila u Kaknju u ulici Mehemda Skopljaka. 

Prema informacijama sa mjesta događaja vozilo pasat  za čijim je upravljačem bio E.Č. iz Kaknja, vozeći iz pravca grada prema naselju Zgošća, izgubio je kontrolu nad vozilom, po svemu sudeći zbog magle i prevelike brzine i tom prilikom zabio se u zid porodične kuće Kubat.

Od siline udara pasat se zaustavio na obližnjoj uzvisini. U pomoć su povrijeđenima pritekle komšije koje je probudio strašan udar i prasak i pomogli izvlačenju unesrećenih. Iz vozila je od siline udara na mjestu nezgode ispao suvozač K.A., dok su vozača izvukli iz vozila. 

Odmah po dojavi o nezgodi na mjesto događaja stigli su službenici PS Kakanj koji su i obavili uviđaj,a saobraćaj na ovoj dionici tokom trajanja uviđaja bio je u prekidu. Vozila su preusmjeravana na druge alternativne pravce.

Materijalna šteta na vozilu je ogromna, a povrijeđeni u ovoj nezgodi nakon što su prevezeni u Dom zdravlja Kakanj upućeni su na detaljne pretrage u Kantonalnu bolnicu Zenica i nalaze se van životne opasnosti. Istraga  o ovoj nezgodi je u toku, piše Avaz.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije