FOTO: Okončana drama u Domu sindikata, muškarac odvezen u bolnicu

Radiosarajevo.ba
FOTO: Okončana drama u Domu sindikata, muškarac odvezen u bolnicu
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Uposlenik službe Hitne pomoći koji je pokušao samoubistvo u Domu sindikata je u 18.25 odvezen u bolnicu, u pratnji policijskih službenika i djelatnika Hitne pomoći, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra MUP-a KS.

Višesatna drama koja se odigravala u Domu sindikata time je završena.

Iz službe Hitne medicinske pomoći u Sarajevu agenciji Fena su ranije potvrdili da je muškarac koji je danas pokušao samoubistvo u zgradi Doma sindikata na Skenderiji uposlenik te službe.

Muškarac, star oko 50 godina, "izvršio je samopovređivanje" u Domu sindikata, kazao je nešto ranije Feni Irfan Nefić, šef odsjeka za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema informacijama s lica mjesta, taj muškarac došao je u Dom sindikata BiH u 14.30 sati i tražio "svoj novac" u prostorijama Sindikata zdravstva.

Tajnica Sindikata (zdravstva), prema istim informacijama, kazala je da mu ne može pomoći a on je zahtijevao da mu pozove "šefa", prijeteći samoubistvom, te je počeo rezati vene na ruci, nakon čega je pozvana i policija.

Doktorica Zavoda Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo Izvorka Pervan-Radić izjavila je za medije da je navedeni događaj posljedica okolnosti od prije četiri mjeseca od kada je postala zamjenica, a potom i predsjednica Sindikata zdravstvenih radnika, javlja Fena.

Mišljenja je da konce vuče direktorica Zavoda Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo zbog toga što su pokrenuta mnoga pitanja kao što su prava radnika, pitanja finansiranja i sredstava koja nestaju. 

Također tvrdi da je čovjek o kome se radi i koji je prijetio samoubistvom rezanjem vena psihički bolesnik

Na pitanje kako može psihički bolesnik biti vozač Hitne pomoći, dr. Izvorka Pervan- Radić je kazala da to treba pitati direktoricu Zavoda Hitne pomoći.

Misli da je navedeni muškarac "nahuškan" i dodaje da je  u više navrata prijetio njoj i njenoj porodici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije