Fočanski ljekari Sokočaninu iz glave izvadili ekser dugačak 10 centimetara

Radiosarajevo.ba
Fočanski ljekari Sokočaninu iz glave izvadili ekser dugačak 10 centimetara

Ljekari fočanske bolnice uspješno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jova Ećimovića (66) iz Sokoca, koji se povrijedio čisteći staru pušku, javlja Fena.

U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 sati u svjesnom stanju, a ljekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju. 

Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena. 

"Sve je proteklo u najboljem redu, uspeli smo rekonstruirati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri", istakao je Obrenović. 

Ećimović priča da je čistio zarđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak

"Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj deo kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i verovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije", rekao je Ećimović i zahvalio ljekarima u Foči za stručnu intervenciju kojom mu je spašen vid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije