Filmska scena u Sarajevu: Ukrali golfa, policija ih uhvatila u rutinskoj kontroli

Radiosarajevo.ba
Filmska scena u Sarajevu: Ukrali golfa, policija ih uhvatila u rutinskoj kontroli

Dvije osobe uhapšene su jučer u sarajevskom naselju Nedžarići nakon što su pripadnici Treće policijske uprave tokom rutinske kontrole ustanovili da je vozilo u kojem su se nalazili - ukradeno nekoliko dana ranije.

Naime, u 17.30 sati u ulici X Transverzala, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU su zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke VW Golf 2, kojim je upravljao vozač B.J. iz Sarajeva, a na mjestu suvozača se nalazio R. A. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo dana 24. januara 2016. godine otuđeno iz ulice Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ FBiH (Teška krađa), slobode su lišeni B.J., rođen 1991.godine u Doboju i R.A., rođen 1987.godine u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.J. i R.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije