Filmska potjera u Bugojnu: Kradljivac automobila slomio policajcu nogu

Radiosarajevo.ba
Filmska potjera u Bugojnu: Kradljivac automobila slomio policajcu nogu

Sinoć oko 22 i 45 sati prijavljena je krađa motornog vozila marke Golf 2 koje je bilo parkirano u Sultan Ahmedovoj ulici u Bugojnu. Po prijavi pripadnici policije blokirali su šire područje grada u namjeri da pronađu ukradeno vozilo, javlja Avaz.

U 23 i 15 sati vozilo je uočeno u bugojanskom naselju Kula. Kako je pojasnio portparol MUP SBK Rusmir Prohan, u izjavi za Radio Bugojno, policajci su u više navrata pokušali zaustaviti spomenuto vozila, na šta se vozač oglušio.

Policajac pucao

Na lokalitetu Zlatarica na Rostovu pripadnici policije ponovo su pokušali zaustaviti vozilo, nakon čega je vozač ukradenim vozilom nasrnuo na policajce i tom prilikom nanio teže povrede, u vidu preloma noge, jednom od policajaca.

Kako bi spriječio daljne napade, drugi policajac je upotrebio vatreno oružje i pucajući u točkove onesposobio vozilo.

Ipak, vozač je uspio pobjeći , a pored vozila je pronađena ženska osoba koja je privedena. Istražne aktivnosti na ovom slučaju provode se intenzivno pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca. Više detalja o ovom slučaju u narednim danima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije