FUP-u se predao još jedan švercer oružja

Radiosarajevo.ba
FUP-u se predao još jedan švercer oružja
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U nastavku operativne akcije Federalne uprave policije i Tužilaštva BiH, vezano za krivična djela Organizirani kriminal iz člana 250., a u vezi s krivičnim djelom Neovlašten promet oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne namjene prekjučer se u prisustvu advokata, u službene prostorije FUP-a pristupila je osoba inicijala A.A. (1956.god) za kojim je bila raspisana potraga u okviru rada na ovom predmetu.

Kako je saopćeno iz FUP-a, navedena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

"Sve uhapšene osobe u operativnoj akciji Federalne uprave policije se sumnjiče da su u prethodnom periodu organizirali posredstvom drugih osoba iz Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju", saopćeno je iz FUP-a.

Federalna uprava policije, pod nadzorom Tužilaštva BiH, nastavlja rad na dokumentovanju predmetnih krivičnih djela i izvršilaca.

Ranije su u sklopu ove akcije uhapšeni Adis Abaz i Almir Krnjić, kojima je Sud BiH na prijedlog državnog Tužilaštva odredio pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije