Fadil Š. se predao policiji nakon što je izbo bivšu djevojku, pušten na slobodu

Radiosarajevo.ba
Fadil Š. se predao policiji nakon što je izbo bivšu djevojku, pušten na slobodu
Fadil Šarić iz Cazina se predao policiji nakon što je 2. oktobra ove godine u gradu Welsu, Austrija, brutalno izbo svoju bivšu djevojku Zumretu Ćehić (49).

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona (USK) su nam kazali da se Šarić u četvrtak predao u Policijsku stanicu (PS) Cazin i rekao da je u Austriji izbo svoju bivšu djevojku.

Kako nije bilo pravnog osnova za Šarićevo zadržavanje, on je pušten na slobodu. Kada zvanično bude stigla potjernica iz Austrije, pripadnici MUP-a USK-a moći će ga uhapsiti.

Podsjećamo da je tužilaštvo već formiralo predmet protiv njega te se 36-godišnjak tereti za pokušaj ubistva. 

Prema ranijem posanju portala Nachrichten.at, između partnera je prvo izbila svađa nakon čega je žena pokušala pobjeći iz parkiranog Audija TT. Međutim, 36-godišnjak je uspio uhvatiti te joj je doslovno zabio nož u leđa.

Jedan svjedok je sve ovo vidio u retrovizoru svoga automobila. Kako se izvještava, nakon toga je napadač ušao u vozilo svoje bivše djevojke, te pobjegao u nepoznatom pravcu.

Žrtva je nedugo nakon toga prevezena u Klinku Wels gdje je operirana. Fadil Šarić je i od ranije policiji poznat kao višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, koje je počinio čak i kao maloljetna osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije