Evo ko je preminuli zatvorenik: Osuđen na 20 godina zbog svirepog ubistva

Radiosarajevo.ba
Evo ko je preminuli zatvorenik: Osuđen na 20 godina zbog svirepog ubistva
RAS Srbija / Banja Luka

U Kazneno-popravnom zavodu Banja Luka jutros je preminuo zatvorenik Adis Pelak (36), saznaje Srpskainfo.

Prema nepotvrđenim informacijama, Pelak je preminuo usljed infarkta.

Pelak je 2011. osuđen na 20 godina robije zbog svirepog ubistva Besima Hodžića (26) u julu 2010. Zajedno s Pelakom osuđen je i njegov saučesnik Amir Kadirić (38).

Prema presudi, Pelak i Kadirić su 3. jula 2010. u večernjim časovima predložili žrtvi da krene s njima u Mercedesu, dok su Iračaninu, koji se trebao naći sa žrtvom, savjetovali da ih čeka na drugoj lokaciji, a sve kako bi ih lakše ubili.

Optuženi su tako prvo odveli Hodžića u selo Senica, gdje su ga izudarali dizalicom za automobil po glavi. Na glavi Hodžića utvrđeno je 10 jakih udaraca, a uzrok smrti je bilo pucanje čeone kosti.

Nakon svirepog ubistva, optuženi Pelak i Kadirić su Hodžića zavezali kablom i vukli ga automobilom po cesti sve do rijeke Sane, gdje su beživotno tijelo bacili u rijeku.

Nakon ovoga, optuženi su pozvali i Iračanina Aliju Kava Mura, koji je, na sreću, uspio na vrijeme da shvati plan optuženih i pobjegne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije