Evo kako su Banjalučani pokušali prevariti banku za 762.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Evo kako su Banjalučani pokušali prevariti banku za 762.000 KM
Foto: Siniša Pašalić / Ringier / Novac / Ilustracija

Protiv dvojice Banjalučana podnesen je izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da su oštetili jednu banku za 762.000 maraka.

U PU Banja Luka su rekli da je izvještaj podnesen tužilaštvu protiv M.J. i L.M. iz Banje Luke, te pravnog lica iz Banje Luke, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Oštećenje tuđih prava".

"M.J. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinilo kao vlasnik i odgovorno lice u pravnom licu na način da je u vremenskom periodu od septembra 2020. godine do jula 2021. godine u Banjoj Luci u namjeri da onemogući prava naplate dugovanja prema banci iz Banje Luke, nastala po ugovoru o kreditu, prividno fizičkim licima prodao nekretnine u ličnom vlasništvu, kao i vlasništvu pravnog lica, čime je banka oštećena za iznos od oko 762.419 KM", rekli su u PU Banja Luka.

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Drugoosumnjičeni L.M. se tereti da je 4.  i 29. juna 2021. godine navedeno krivično djelo počinilo na način da je sa M.J. zaključio kupoprodajni ugovor, kojim je kupio nekretnine u vlasništvu  M.J., te je banci iz Banje Luke onemogućeno pravo naplate dugovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije