Epilog pucnjave u Lukavici: I Sikima i Aco Makedonac se sumnjiče za pokušaj ubistva

0
A. Ka.
Epilog pucnjave u Lukavici: I Sikima i Aco Makedonac se sumnjiče za pokušaj ubistva
Foto: N1 / Policija na mjestu obračuna

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su dostavili Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv Gorana Sikime i Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac, zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u vatrenom obračunu koji se odigrao 2. januara oko 3.30 sati u ulici Hilandarska u Istočnom Sarajevu, kod benzinske pumbe Brčko gas.

Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, Sikima je u obračunu, koji je ličio na one koje viđamo u akcionim filmovima, izvukao deblji kraj te je ranjen.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Mičić je priveden u nadležnu stanicu, nakon čega je pušten na slobodu.

Prema prvim informacijama iz istrage, prvi je hice ispalio Sikima, nakon čega mu je vatrom uzvratio Mičić. Sikima je navodno došao da se obračuna s Mičićem.

Podsjetimo, Sikima ranije nije punio stupce crne hronike. Mičić, poznatiji kao Aco Makedonac, slovi za kontraveznog biznismena koji je gradio zgrade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije