Epilog nesreće kod Sarajeva: Uhapšen vozač radne mašine, Turčin zadobio povrede opasne po život

0
Radiosarajevo.ba
Epilog nesreće kod Sarajeva: Uhapšen vozač radne mašine, Turčin zadobio povrede opasne po život
Foto: Čitalac/Radiosarajevo.ba / Uništena vozila na mjestu jedne nesreće / Ilustracija

Sarajevski policajci uhapsili su E. M. (25) iz Travnika koji je upravljajući radnom mašinom Mercedes učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak u 13.40 sati dogodila u mjestu Gladno Polje, općina Ilidža.

Kako u saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), sumnjiči se da je počinio krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa. Osumnjičeni je nakon hapšenja predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

U nesreći je, osim radne mašine, učestvovao Renault Clio, kojim je upravljao M. S. (31) iz Pakistana. Nakon sudara sa radnom mašinom Renault je udario u Hyundai, za čijim upravljačem je bio E. D. (60) iz Pljevalja.

Poznati glumac nasumično napadnut dok je šetao Manhattanom

Poznati glumac nasumično napadnut dok je šetao Manhattanom

U nesreći teške povrede opasne po život zadobio je putnik iz vozila Renault - C. A. (52), državljanin Turske, kojem je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevu, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.
Teške povrede su zadobili M. A. (50), također državljanin Turske, koji je na pomenutoj klinici zadržan na liječenju te vozač M. S., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen na kućno liječenje.

Lakše povrede zadobio je i putnik iz vozila Renault U. O. (52), državljanin Turske.

Za vrijeme uviđaja, koji su obavili sarajevski policajci i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke, na dijelu magistralnog puta Sarajevo – Kiseljak došlo je do totalne obustave saobraćaja koji se odvijao alternativnim pravcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije