Epilog akcije "Ring": Uhapšen diler u Starom Gradu

0
Radiosarajevo.ba
Epilog akcije "Ring": Uhapšen diler u Starom Gradu
Foto: SIPA / Pripadnici SIPA-e / Ilustracija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije "Ring" na području Sarajeva realizovali pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tom prilikom uhapšena je jedna osoba koja je sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina kanabisa, tri litra kiseline koja se koristi za proizvodnju spida, pištolj kalibra 6,35 milimetara, određena količina municije kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

"Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije", navedeno je u saopćenju SIPA-e.

Podsjetimo, pretresi su obavljeni na području sarajevske općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije