Enisa Eminović 'slučajno' ubila supruga?

Radiosarajevo.ba
Enisa Eminović 'slučajno' ubila supruga?
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Enisa Eminović, osumnjičena da je jučer u ulici Sutjeska ubila svoga nevjenčanog supruga Smaju H., danas je predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Međutim, kako od njenog advokata Omara Mehmedbašića saznaje portal Radiosarajevo.ba, nije bila u stanju dati iskaz i ispričati postupajućoj tužiteljici što se zapravo dogodilo. 

"Mojoj klijentici je veoma žao zbog svega što se dogodilo i nije negirala krivicu. Međutim, nije mogla ponovo prolaziti kroz saslušanje u Tužilaštvu pa je samo kazala da ostaje kod iskaza koji je prethodno dala u policiji. Ne bježi od svoje odgovornosti za sve ono što se dogodilo", kazao nam je Mehmedbašić. 

On je dodao i to da je njegova klijentica kazala da nije imala namjeru ubiti supruga, da su se posvađali kao i mnogo puta do tada te da je došlo do naguravanja koje je kobno okončano. Navodno, Eminovićeva nije bila u stanju kontrolirati se jer je bila pod utjecajem narkotika.

Prema riječima Mehmedbašića, osumnjičena Eminović je u Tužilaštvu samo pitala šta se događa s njenom dvogodišnjom kćerkom koja je također i kćer preminulog Smaje.

Nakon razgovora u Tužilaštvu, kako nam je kazao Mehmedbašić, postupajuća tužiteljica će predložiti da se Eminovićevoj odredi jednomjesečni pritvor, a o tome će odlučivati Kantonalni sud u Sarajevu. Eminovićeva će iskaz dati naredne sedmice.

Podsjećamo, drama se odigrala jučer u popodnevnim satima, i to u stanu Aldijana Dajdžića koji se nalazi u ulici Sutjeska. Navodno, par je bio u društvu kada je došlo do njihove svađe i međusobnog naguravanja pri čemu je Smaji njegova supruga nožem nanijela povrede. On je odmah prebačen na KCUS, ali ljekari su mogli samo konstatirati smrt. 

Komšije su jučer ispričale da je Enisa i ranije htjela ubiti Smaju, i to u februaru mjesecu, ali joj je u tom momentu eksplodirala bomba u ruci te su joj povrijeđeni prsti šake.

Inače, ubijeni, kao i Dajdžić, vlasnik stana u kojem se ubistvo desilo, poznati su policiji po svojim kriminalnim aktivnostima. Dajdžić je hapšen u nekoliko navrata, i to zbog prodaje droge, ali i krađa te je učestvovao i u vatrenim obračunima. Isti je slučaj sa Smajom H. koji je hapšen i zbog razbojništava u sarajevskim trgovinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije