Dvije teške nesreće u Sarajevu: Golfom pokosio starca, u četverostrukom sudaru povrijeđen putnik

0
Radiosarajevo.ba
Dvije teške nesreće u Sarajevu: Golfom pokosio starca, u četverostrukom sudaru povrijeđen putnik
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Dvije osobe povrijeđene su u isto toliko saobraćajnih nesreća koje su se u nedjelju, 16. jula, dogodile u Sarajevu.

Na kolovozu ulice Kurta Schorka u sarajevskoj općini Ilidža u nedjelju u 10.50 sati došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka H. J. (75), nastanjenog u Sarajevu.

Na starca je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, naletio Golf 6, kojim je upravljao M. F. (31), također nastanjen u Sarajevu.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Tom prilikom 75-godišnji pješak zadobio je teške povrede, a ljekaska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Istog dana u 13.30 sati na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do sudara Golfa, kojim je upravljala S. V., Mercedesa, za čijim upravljačem je bio E. H., Suzukija, kojim je upravljala K. M. te još jednog Golfa, za čijim volanom je bio I. A.

Teške povrede zadobio je putnik iz vozila Suzuki - A. S. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Na mjestima obje nesreće uviđaje su obavili sarajevski policajci, a o slučajevima je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije