Dvije osobe uhapšene zbog ubistva Seada Hajdarevića: Tukli ga do smrti

Radiosarajevo.ba
Dvije osobe uhapšene zbog ubistva Seada Hajdarevića: Tukli ga do smrti
Google / Sead Hajdarević
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a jučer su uhapsili dvije osobe osumnjičene za ubistvo Seada Hajdarevića koje se dogodilo 21. novembra 2016. godine u njegovoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Bare.

Od dana ubistva istragu je intenzivno provodio tim u koji su bili uključeni tužilac ovog tužilaštva i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a, uz podršku Federalne uprave policije - Centra za forenzička ispitivanja i informatičku podršku, saopćeno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Uhapšene osobe osumnjičene su da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, ušli u kuću Hajdarevića, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, vezali ga i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povređivanja.

Nakon toga su otuđili ključ njegovog automobila, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Istražni tim je u proteklom periodu prikupio niz operativnih informacija i određene tragove s mjesta događaja koji su vještačeni.

Pripadnici MUP-a TK-a su osumnjičene uhapsili, obavljena je kriminalistička obrada, te su danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac će danas ispitati osumnjičene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije