Dvije osobe uhapšene radi teških krađa

Radiosarajevo.ba
Dvije osobe uhapšene radi teških krađa
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
PS Centar obaviještena je da je u vremenskom periodu od 28.04. do 30.04.2016. godine, od strane više nepoznatih lica, izvršeno krivično djelo teške krađe u stan koji koristi R.R.E. iz Njemačke.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, policijski službenici Policijska stanica Centar su u ulici Isa bega Ishakovića, općina Stari Grad Sarajevo, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao P.M., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, dok se na mjestu suvozača nalazio D.A., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju vozilu kojim su upravljali. Pregledom vozila pronađeni su i oduzeti predmeti koji najvjerovatnije potiču iz navedenog krivičnog djela, a prilikom pretresa kod D.A. je pronađen i oduzet gasni pištolj sa 5 metaka.

Zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), P.M. i D.A. su lišeni slobode i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije