Dvadesetogodišnjakinja povrijedila samu sebe aktiviranjem bombe

Radiosarajevo.ba
Dvadesetogodišnjakinja povrijedila samu sebe aktiviranjem bombe

 

Dvadesetogodišnja Enisa Eminović teško je povrijeđena nakon što je u utorak sama aktivirala eksplozivnu napravu u sarajevskoj ulici Nahorevo. Kako smo mogli saznati od Biljane Jandrić, portaparolke Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, djevojka je zadobila teške povrede šake te je smještena na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

 

„Povrijeđenoj su vitalno nastradali prsti šake te joj je predložena hospitalizacija nakon ukazane pomoći. Međutim, djevojka je to odbila te je otpuštena", kazala je Jandrićeva. 
Kako saznajemo, cijela drama se odigrala oko tri sata ujutro, i to dok su s djevojkom u društvu bili i Smajo Hadžimusić (25), Ajdin Gljiva (21) i Amir Ranica (23). 
 
Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno u MUP-u KS-a, u jednom trenutku djevojka je napustila svoje društvo, koje je inače dobro poznato policiji, i otišla u drugu prostoriju gdje je aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu. Tada joj je bomba povrijedila šake te je odmah prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 
Zbog postojanja osnova sumje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti, uhapšeni su Ranica, Gljiva i Hadžimusić te i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policija dalje nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela. 
 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije