Dubrovčani pretučeni u Mostaru: Potezanje oružja, udarci pepeljarama ...

Radiosarajevo.ba
Dubrovčani pretučeni u Mostaru: Potezanje oružja, udarci pepeljarama ...
U nedjelju ujutro oko 3:20 sati, službenici Policijske uprave Mostar zabilježili su narušavanje javnog reda i mira tučnjavom u restoranu u neposrednoj blizini Fabrike duhana Mostar.

Kako je Bljesak.info saznao iz PU Mostar, u ovom incidentu su sudjelovale četiri osobe, dvije osobe iz Mostara, jedna osoba koja je rođena u Sarajevu, ali je nastanjena u Dubrovniku (RH) i još jedna osoba iz Dubrovnika.

Dvije osobe zadobile su povrede neutvrđenog stepena (oba državljani Hrvatske). Prema saznanjima portala Bljesak.info, dvije povrijeđene osobe su se svojim automobilom (registarskih oznaka Dubrovnika) dovezle do navedenog restorana kako bi nakon noćnog izlaska pojeli nešto.

Unutar restorana gdje je bilo više osoba, izdvojila su se dva muškarca koji su počeli s verbalnim vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi dva mladića koji su upravo stigli. Odmah zatim zadobili su udarce pepeljarama, te rukama i nogama.

Jedan od njih je pao na pod, te je nastavio primati udarce, a drugom mladiću je u cilju sprečavanja da pomogne prijatelju prislonjen pištolj na glavu. Obojici mladića oduzeti su mobilni telefoni, s tim da je jedan razbijen.

Nedugo zatim stigli su policajci, a napadači su odmah pobjegli na drugi izlaz. Mladićima iz Dubrovnika je pomoć pružena u SKB Mostar gdje su obojici konstatirani potresi mozga, otekline i druge povrede. Neslužbeno se saznaje da su dva napadača od ranije poznata policiji, te se vodi dalja istraga u ovom slučaju.

Napadnuti mladići, još u šoku, govore - "ko zna što bi dalje bilo da nije stigla policija". Također, ogorčeni su činjenicom da niko od drugih gostiju nije prišao kako bi zaustavio tučnjavu. U objektu postoji i videonadzor koji bi službenicima policije trebao pomoći u rješavanju ovog incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije