Državljanin Srbije osumnjičen da je počinio 34 krađe u Banjoj Luci: Plijen "težak" oko 160.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Državljanin Srbije osumnjičen da je počinio 34 krađe u Banjoj Luci: Plijen "težak" oko 160.000 KM
Foto: MUP RS / Pronađeni ukradeni predmeti

Banjalučka policija u utorak je podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv D. R. iz Srbije koje se sumnjiči da je počinilo 34 krivična djela teška krađa od početka godine.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Silver", a koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, policajci su došli do saznanja da se D. R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krađe počinjene na području Banja Luke u periodu od 1. januara do 5. marta ove godine.

"D. R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilu ulazio u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području grada Banja Luka, a potom vršio premetačinu, pronalazilo i otuđio novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM”, piše u saopćenju.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Dalje se navodi da na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjoj Luci, kao i vozila Opel, koje je D. R. koristio.

"Tom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela. Policajci preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska D. R., koje se nalazi u bjekstvu”, navedeno je u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije