Drugi put u sedam dana: Na teritoriji BiH uhapšeni državljani Sirije i Turske

Fena
Drugi put u sedam dana: Na teritoriji BiH uhapšeni državljani Sirije i Turske
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnoherecegovačkog kantona uhapsili su pet stranih državljana u Širokom Brijegu.

Tačnije, za vrijeme redovne kontrole jučer tokom popodnevnih sati u dva taksi vozila pronađena su četiri državljana Turske i jedan državljanin Sirije, koji su uhapšeni zajedno sa vozačima taksija.

Svi oni su zadržani u prostorijama Policijske uprave Široki Brijeg radi provjere, a o svemu su poznati inspektori Službe za poslove sa strancima, njihov Terenski centar Ljubuški.

Nakon provjere i pregleda ličnih dokumenata, državljani BiH i Turske pušteni su iza 20 sati, dok je državljanin Sirije sproveden na daljnje postupanje, saopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Ovo je drugi put u samo šest dana da policija u Širokom Brijegu hapsi strane državljane, te su tako u subotu privedena četiri strana državljanina, odnosno, jedan Sirijac, jedan Kurd i dva državljana Turske.

Sumnja se kako su svi ovi uhapšeni državljani pokušali ilegalno preći granicu sa Hrvatskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije