Dramatična noć u Krajini: Iz Golfa karabinom ranio dva mladića

0
A. Ka.
Dramatična noć u Krajini: Iz Golfa karabinom ranio dva mladića
Foto: Cazin.net / Policija u Cazinu / Ilustracija

U pucnjavi koja se sinoć dogodila na lokalnom putu u mjestu Osredak kod Cazina povrijeđene su dvije osobe, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Prema njegovim riječima, pripadnici Policijske stanice Cazin sinoć su u 23 sata obaviješteni da je u spomenutom mjestu došlo do svađe i vike, što je kulminiralo povlačenjem obarača, te da ima povrijeđenih.

"Policajci su odmah izašli na lice mjesta te su zatekli dvije muške osobe koje su imale prostrelne rane. Ukazana im je neophodna pomoć, nakon čega su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić", kazao je Beganović.

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Teške povrede

Radi se o 17-godišnjem R. R., koji je zadobio teške povrede i 23-godišnjem Ž. R., koji ima lakše povrede.

Kako saznajemo, povrijeđeni su dali policajcima korisne informacije. Tačnije, otkrili su podatke o mogućim izvršiocima i marki vozila, nakon čega su obaviještene sve patrole.

"Patrola u Bihaću je zaustavila vozilo Golf u kojem su bile četiri muške osobe. M. M. (24) priznao je da je pucao", pojasnio je Beganović.

M. M. se sumnjiči za krivično djelo pokušaj ubistva, dok će se uloga u incidentu preostalih muškaraca iz vozila tek utvrditi. 

Pronašli odbačeno oružje

Istražitelji su došli do saznanja da je pucano iz karabina koji je počinioc odbacio tokom bijega. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je pronađeno oružje.

Budući da se sve odigralo u kasnim noćnim satima, policija je obezbjedila mjesto događaja, a uviđaj je počeo rano jutros.

"Još uvijek su u toku uviđajne radnje", dodao je Beganović.

Za sada nije poznat motiv za incident koji je uznemirio Krajinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije