Drama u trebinjskom zatvoru: Zatvorenik iz Poljske teško povrijedio policajca

E. H.
Drama u trebinjskom zatvoru: Zatvorenik iz Poljske teško povrijedio policajca
Jedan policajac je teško povrijeđen tokom obavljanja dužnosti u Kazneno-popravnom zavodu Trebinje, kada ga je fizički napao jedan od zatvorenika.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Jovana Cvijetić, glasnogovornica Policijske uprave Trebinje, ovaj napad se dogodio jutros oko 7.45 sati, a prijava o cijelom događaju policijskim organima stigla je oko 10 sati.

Policijski službenici PU Trebinje su obavili uviđaj, te je utvrđeno kako je policajac iz KPZ Trebinje zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je prebačen u bolnicu. Ipak, vrlo brzo pušten je na kućno liječenje, jer povrede nisu bile opasne po život.

Okružni javni tužilac je otvorio istragu u ovom predmetu, a cijeli slučaj je okarakterisan kao krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Kako smo nezvanično uspjeli saznati, napadač je osoba iz Poljske, koja se nalazi u pritvoru, a ne na izležavanju zatvorske kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije