Drama u centru Sarajeva: Prijavio da su ga trojica napali u stanu i opljačkali - evo šta kaže MUP

0
Radiosarajevo.ba
Drama u centru Sarajeva: Prijavio da su ga trojica napali u stanu i opljačkali - evo šta kaže MUP
Foto: Nomad.ba / Ulica Nova u Sarajevu

Jučer, 31. augusta, u 15,05 sati, u službene prostorije PU Centar pristupio je E.H. iz Sarajeva i prijavio da je navedenog dana oko 13.30 sati u stanu, ulica Nova, općina Centar Sarajevo, napadnut i opljačkan.

Kako navode iz MUP-a Kantona Sarajevo, E.H. je prijavio da su ga napala tri NN lica. 

"Tom prilikom, po izjavi prijavitelja, NN lica su uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, od istog otuđila laptop i manju sumu novca, nanijevši mu povrede, a potom se udaljila u nepoznatom pravcu.

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede", dodaju iz MUP-a.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo), policijski službeni su na okolnosti izvršenja istog, ispitali lica: E.V., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, F.B., rođen 1975. godine u Bijeljini, nastanjen u Živinicama i S.H., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

"Navedena lica su po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo otpuštena iz službenih prostorija, a po kompletiranju operativnog materijala, službeni izvještaj će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu", navode iz MUP-a.

Dodali su tek da je krivično djelo "razbojništvo" rasvijetljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije