Drama u BiH: Sa bombama u rukama prijetio radnicima i policiji, uhapšen je

3
Radiosarajevo.ba
Drama u BiH: Sa bombama u rukama prijetio radnicima i policiji, uhapšen je
Foto: MUP RS / Policija / Ilustracija

Prava drama odigrala se jutros oko 7.30 sati u prostorijama Šumskog gazdinstva u Milićima, nakon što je M. V. iz Milića prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Kako je saopćeno na zvaničnoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, sve je počelo oko 7.30 sati kada je Policijskoj stanici Milići prijavljeno da, tada nepoznata osoba, u prostorijama Šumskog gazdinstva prijeti upotrebom eksplozivnih naprava koje drži u rukama.

Pripadnici PS Milići su postupili po navedenoj prijavi i izašli na mjesto događaj, gdje su zatekli M. V. koji je i policajcima prijetio upotrebom eksplozivnih naprava.

Unuka najbogatije žene na Balkanu: Kažu da izgleda kao Angelina Jolie, ljubila je poznatog fudbalera

Unuka najbogatije žene na Balkanu: Kažu da izgleda kao Angelina Jolie, ljubila je poznatog fudbalera

Nakon toga je pobjegao u pravcu svoje porodične kuće. Na mjesto događaja su upućeni i pripadnici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Zvornik, koji su na koncu uhapsili M. V. 

"Tom prilikom je oduzeta eksplozivna naprava - ručna bomba. Pripadnici PS Milići obezbjeđuju mjesto dođaja do vršenja uviđaja", navedeno je u saopćenju.

U saopćenju se dodaje da se M. V. sumnjiči da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji i dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije