Drama u BiH: Građani prije dolaska policije savladali lopove

3
Radiosarajevo.ba
Drama u BiH: Građani prije dolaska policije savladali lopove
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, u večernjim satima, u saradnji sa građanima, uhapsili su trojicu muškaraca zbog sumnje da su iz jedne kuće ukrali novčanik sa novcem.

Kako nezvanično saznajemo, osobe su uhapšene uz veliku pomoć građana koji su ih primijetili nakon krađe i dali se u potjernu za njima.

Portparol Policijske uprave Gradiška Vesna Vučić rekla je da je policiji danas oko 17.50 sati prijavljeno da Vidovdanskom ulicom trče tri muškarca, a za njima ženska osoba koja uzvikuje da su joj otuđili novčanik, piše Srpska info.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

"Brzom reakcijom policijskih službenika, a u saradnji sa građanima, pronađene su i uhapšene tri osobe, koja se sumnjiče da su iz kuću oštećene otuđili novčanik u kojem se nalazio novac i lični dokumenti", pojasnila je Vučićeva.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti krivičnog djela krađa.

Kako Srpskainfo saznaje, muškraci su ušli u kuću u centru Bosanske Gradiške i u hodniku pronašli torbicu iz koje su ukrali novčanik, ali je vlasnica čula da se otvaraju i zatvaraju vrata od kuće. Nakon što je izašla ispred kuće  vidjela je nepoznate muškrce.

"Tu je bio i jedan momak i ona mu je rekla da ih proba zaustaviti i dok je provjerila torbu, lopovi su krenuli bježati. Taj mladić je krenuo da trči za njima ali i građani koji su vidjeli šta se dešava i tokom potjere jedan je odbacio novčanik, ali ga je taj mladić stigao i zadržao do dolaska policije. Također, taj momak je pronašao novčanik i vratio ga vlasnici", kaže izvor Srpskainfo i dodaje da je u novčaniku bilo 500 KM.

U međuvremenu policija je uhapsila i drugu dvojicu. Prilikom ispitivanja u policiji, dvojica su tvrdila da su maloljetni, dodao je sagovornik Srpske info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije