BiH: Eksplozija u Zenici, jedno lice povrijeđeno

0
Radiosarajevo.ba
BiH: Eksplozija u Zenici, jedno lice povrijeđeno
Foto: Zenica Blog / Eksplozija u Zenici

Dramatičan incident potresao je u četvrtak, 8. februara, u 10 sati Zenicu, kada je otvaranje garaže rezultiralo aktiviranjem nepoznate eksplozivne naprave. Samir Valentić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da je jedna osoba lakše povrijeđena.

"Policijska stanica Centar zaprimila je dojavu o eksploziji u 10 sati nepoznate eksplozivne naprave u podzemnim garažama. Došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, prilikom otvaranja garaže, koja je u vlasništvu R.B.

Tom prilikom, došlo je do oštećenja vozila BMW vlasnika garaže i jos dva vozila u suterenu", rekao je Samir Valentić za portal Radiosarajevo.ba.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, vlasnik garaže je lakše povrijeđen i prevezen je u Službu hitne medicinske pomoći Zenica. Policija je trenutno na licu mjesta i vrši uviđaj kako bi rasvijetlila sve okolnosti ovog incidenta.

Detalji o vrsti eksplozivne naprave i motivima napada zasad nisu poznati, a istraga je u toku. 

Eksplozija u Zenici
Foto: Zenica Blog: Eksplozija u Zenici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije