Drama u Banjoj Luci: Mladić nasrnuo na majku pa preminuo u bolnici

1
Radiosarajevo.ba
Drama u Banjoj Luci: Mladić nasrnuo na majku pa preminuo u bolnici
Foto: MUP RS / Policija, MUP RS / Ilustracija

Banjalučanin D. G. (25) preminuo je danas u Univerzitetsko-kliničkom centru RS, nakon što mu je poslije fizičkog nasilja nad majkom pozlilo u stanu u banjalučkoj ulici Stepe Stepanovića.

D. G. je prethodno, između osam i 10 sati, fizički nasrnuo na svoju majku M. G. (44), a od početka nasilja do dolaska policije spriječili su ga ukućani i komšije.

Postupajući po prijavi krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na mjesto događaja izašli su pripadnici Policijske uprave Banja Luka, ali je osumnjičenom D. G. pozlilo.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

On je potom vozilom Hitne medicinske službe prevezen na UKC RS, gdje je nedugo zatim preminuo.

Uviđaj na mjestu događaja obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dalibor Vrećo, sa pripadnicima Policijske uprave Banja Luka, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je naložio da se preduzmu mjere i radnje, kao i vještačenje okolnosti ovog događaja, a radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije