Doboj: Žena sa poteškoćama u razvoju ostala tri puta trudna nakon silovanja, sva tri djeteta ubijena

Radiosarajevo.ba
Doboj: Žena sa poteškoćama u razvoju ostala tri puta trudna nakon silovanja, sva tri djeteta ubijena

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj su 25. januara ove godine lišili slobode četiri lica: V.B. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Teško ubistvo“; , V.J. i Ž.C., sa područja opštine Modriča i R.B. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Obljuba nad nemoćnim licem.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je u decembru 2010. godine, iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene S.B., sa istom stupio u spolni odnos nakon čega je nastupila trudnoće oštećene. 

Za prijavljenog Ž.C. postoji osnov sumnje da je u oktobru 2012. godine, iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene S.B., sa istom stupio u spolni odnos nakon čega je nastupila trudnoće oštećene.

Za prijavljenog R.B. postoji osnov sumnje da je u julu 2014. godine, iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene S.B., sa istom stupio u spolni odnos nakon čega je nastupila trudnoće oštećene.

Za prijavljenu V.B. postoji osnov sumnje da je u septembru 2011. i julu 2013. nakon što je u porodičnoj kući pomogla kćerki pri porođaju, izvršila ubistvo živorođenog djeteta čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće. 

Tokom istražnih mjera i radnji, koje su sprovedene u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Doboj, utvrđeno je da je punoljetna S.B. u aprilu 2015. godine rodila živo novorođenče, za koje postoji osnov sumnje da ga je nakon porođaja ubila. Protiv S.B. Okružnom tužilaštvu Doboj, danas 26. januara 2016. godine podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Ubistvo djeteta pri porođaju. 

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Doboj, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja locirali su prostor na kojem se najvjerovatnije nalaze tijela stradale novorođenčadi. Policijski službenici CJB Doboj sprovode neophodne mjere i radnje na realizaciji naredbe o ekshumaciji izdate od strane Okružnog suda Doboj u cilju pronalaska tijela novorođenčadi koja su lišena života navedenim krivičnim djelima. 

Nakon izvršene kriminalističke obrade lica V.B., V.J., Ž.C. i R.B. su danas, 26. januara 2016. godine, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije