Doboj: Sedamnaestogodišnjak se otrovao narkoticima?

Radiosarajevo.ba
Doboj: Sedamnaestogodišnjak se otrovao narkoticima?
Foto: Nezavisne.com / Pronađeno tijelo u Doboju

Sedamnaestogodišnji Belmin Tabaković, čije je tijelo jutros nađeno između jedne zgrade i trgovačkog centra u centru Doboja, sve su prilike, otrovao se nekim opijatom, a šta je tačan uzrok smrti, bit će poznato nakon toksikološke analize, koja će biti izvršena u nadležnim ustanovama, pišu Nezavisne novine.

Patolog Ljubomir Curkić je nakon što je obavio obdukciju za Nezavisne izjavio da na tijelu maloljetnika nije pronašao povrede, ali da bez nalaza toksikoloških analiza ne može da utvrdi tačan uzrok smrti.

“Oni su navodno pili cijelu noć i on je samo pao. Otrovao se nečim. Moguće je i da ga je izdalo srce. Ako je imao aritmiju, alkohol je mogao izazvati takav ishod”, kazao je Curkić.

Na pitanje da li je moguće da su narkotička sredstva uzrokovala smrt sedamnaestogodišnjaka, on je odgovorio da je moguće, ali da to treba da se utvrdi analizama koje će biti obavljene u nadležnim ustanovama u Novom Sadu ili Beogradu.

Sedamnaestogodišnjak je neposredno pred smrt u pasažu između jedne stambene zgrade i trgovačkog centra u centru Doboja bio sa drugovima, gdje su navodno osim alkohola konzumirali i narkotike.

Upravo zbog toga je ta lokacija, inače poznata kao okupljalište mladih sklonih ispijanju alkohola u sitnim noćnim satima, i u petak ujutro bila ograđena žutom trakom jer su inspektori tragali za dokaznim materijalom koji bi im mogao poslužiti da rasvijetle ovaj slučaj.

“Saslušavamo svjedoke, lica koja su bila prisutna. Znači, prikupljamo sve moguće informacije”, kazao je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije