Doboj: Poštar u umjesto da podijeli penzije, novac zadržao za sebe

Radiosarajevo.ba
Doboj: Poštar u umjesto da podijeli penzije, novac zadržao za sebe
Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj protiv poštara čiji su inicijali Ž.K. (51) iz Doboja zbog pronevjere, jer se sumnja da nije isplatio penzije u iznosu oko 4.800 KM, saopćeno je iz dobojske Policijske uprave.

Poštar je osumnjičen da je 22. juna zadužio spisak uputnica i novac u iznosu oko 18.300 KM za isplatu penzija za mart, te da je penzije od 15 korisnika u iznosu od oko 4.800 KM zadržalo za sebe.

Prijavljena osoba je osumnjičena da je tokom marta od više građana Doboja uzela novac za uplatu računa električne energije u iznosu od oko 510 KM, te da nije izvršilo uplatu na račun preduzeća "Elektro Doboj", već je novac zadržalo.

Početkom aprila osoba inicijala Ž.K. je navedeni iznos vratio građanima od kojih ih je i uzelo.

U saopćenju se navodi da je Ž.K. osumnjičen da je početkom septembra prošle godine zadužilo uputnicu i 600 KM za isplatu jednokratne novčane naknade majkama za trećerođeno dijete na ime oštećene iz Doboja, koje je zadržalo za sebe, a isplatu izvršilo tek u februaru ove godine.

Ž.K. je osumnjičen da je izvršio krivična djela pronevjera i posluga, prenosi Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije