Doboj: Napadnuti navijači splitskog Hajduka koji su se vraćali iz Osijeka

Radiosarajevo.ba
Doboj: Napadnuti navijači splitskog Hajduka koji su se vraćali iz Osijeka

Policija u Doboju identificirala je tri osobe koje su protekle noći napale grupu navijača Fudbalskog kluba (FK) „Hajduk“ iz Splita koji su se vraćali s fudbalske utakmice održane u Osijeku, između FK „Hajduk“ i FK „Osijek“.

Iz dobojskog Centra javne bezbjednosti su saopćili da je, 25.augusta, oko 00.55 sati prijavljeno da je na magistralnom putu M-17, u mjestu Bukovac, područje grada Doboja, izbila tuča u kojoj je učestvovalo više osoba, javlja Fena.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 došli su do saznanja da je za sada neutvrđen broj osoba napalo grupu navijača FK „Hajduk“.

Nakon što su učesnici tuče pobjegli s lica mjesta, policijski službenici su pronašli i lišili slobode tri osobe, za koja se sumnja da su učestvovale u ovoj tuči.

Policija je također došla do saznanja da se deset navijača FK „Hajduk“ nalazi na benzinskoj pumpi u Podnovlju, područje grada Doboja, gdje su se prema njihovoj izjavi zaustavili nakon što su zajedno s navijačima u druga dva kombija napadnuti na području Bukovca.

Navijači su pozvani u službene prostorije kako bi u svojstvu svjedoka učestvovali u prekršajnom postupku koji je pokrenut protiv identifikovanih napadača.

Osobe lišene slobode su, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, predate u nadležnost Osnovnom sudu Doboj na dalje postupanje.

Policijska stanica Doboj 1 nema zaprimljenih prijava o eventualnim povredama osoba koja su učestvovala u navedenoj tuči.

U toku je rad na identificiranju ostalih izgrednika u ovoj tuči.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije