Doboj: Goran Mihajlović ponovo pucao na Rizaha Škilju

Radiosarajevo.ba
Doboj: Goran Mihajlović ponovo pucao na Rizaha Škilju

Goran Mihajlović (35) s područja općine Tešanj, nakon sedam dana ponovo je pucao u pravcu automobila Rizaha Škilje, ali na svu sreću, ni u drugom pokušaju, nije ga uspio raniti.

Inače, dvojica muškaraca su se prije sedam dana sporječkala nakon čega je Mihajlović pucanjem u Škilju pokušao razriješiti sukob. Tada je pucao u Golf 4 koji je vozio Škilju. Inače su obojica od ranije poznati policiji zbog krivičnih djela iz oblasti narkotika. Prije sedam dana Mihajlović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva, no on je pušten na slobodu. Ponovio je isto krivično djelo za samo nekoliko dana, i što je zanimljivo, ovoga puta nije čak ni uhapšen.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj su kazali da se druga pucnjava dogodila 23. marta oko 23 sata u Nemanjinoj ulici u Doboju. Mihajlović je iz vatrenog oružja ispalio metak u pravcu putničkog vozila marke "BMW“, kojim je upravljao Škilja.

"Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izvršili su uviđaj i s mjesta događaja izuzeli tragove koji mogu koristiti kao materijalni dokaz u daljem krivičnom postupku", kazala je za Radiosarajevo.ba Ljerka Stanimirović, portparolka Centra javne bezbjednosti Doboj.

Prema izjavi oštećenog, metak je oštetio felgu vozila i probio pneumatik, koji je on ostavio u prtljažnik, a na vozilo postavio novi pneumatik. Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana koji Mihajlović koristi kao podstanar te nisu pronađeni predmeti koji su bili svrha pretresa.

Nad Mihajlovićem je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentiranju predmeta Okružnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - izazivanje opće opasnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije