Djevojku u Ilijašu autom usmrtio već osuđivani ubica: Građani pomogli u hapšenju

Radiosarajevo.ba
Djevojku u Ilijašu autom usmrtio već osuđivani ubica: Građani pomogli u hapšenju

Preksinoć se u Ilijašu dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala 25-godišnja djevojka Samra Aliefendić, rođena u Sarajevu.

Detalji udesa kod Sarajeva: Pijani vozač pobjegao, nije imao vozačku

Kanton Sarajevo: Pijani vozač sinoć skrivio nesreću u kojoj je poginula 25-godišnjakinja

 

Prema pisanju medija, pod sumnjom da je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola skrivio ovu nesreću, uhapšen je Hasib Redžo (1961) iz Breze.

Vozač je, kako je saopćeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, nakon nesreće pobjegao s lica mjesta (iako je mogao vidjeti da stradala daje znakove života), a djevojka je od zadobivenih povreda preminula u koševskoj bolnici.

Osumnjičeni je, doznaje se i to, uhapšen dva sata poslije, i to uz pomoć građana.

„Koristimo priliku da zahvalimo građanima koji su svojim postupkom i aktivnom saradnjom s policijom doprinijeli da se izvršitelj navedenog kaznenog djela u najkraćem mogućem roku pronađe i liši slobode. Ovo je jedan u nizu primjera kada saradnja građana i policije rezultira uspjehom u rasvjetljavanju kaznenih djela i drugih događaja“, saopćili su jučer iz MUP-a.

Mediji podsjećaju da je uhapšenog Redžu zenički Kantonalni sud u novembru 2004. osudio na kaznu od osam godina zatvora zbog ubistva i ubistva na mah koje se dogodilo 2000, u naselju Dabravine (između Vareša i Breze).

Redžo je, kako stoji u presudi, u kafani ispalio hitac iz pištolja koji je prošao kroz tijelo Šemsudina Alija i pogodio u glavu Izudina Cakala. Vrhovni sud FBiH je 2005. potvrdio provestepenu presudu.

Redžo je potom izbjegavao izdržavanje kazne, zbog čega je FUP za njim raspisao potjernicu, po kojoj su ga pripadnici sarajevskog MUP-a uhapsili u decembru 2006. u sarajevskom naselju Dobrinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije