Djevojka iz Tuzle objavila fotografije zlostavljanja: 'Stop nasilju nad ženama!'

3
Radiosarajevo.ba
Djevojka iz Tuzle objavila fotografije zlostavljanja: 'Stop nasilju nad ženama!'
Foto: Facebook / Zerina Hadžiomeragić

Djevojka iz Tuzle Zerina Hadžiomeragić na svom je Facebook profilu objavila status u kojem je navela da je žrtva brutalnog zlostavljanja.

Njen status prenosimo u cijelosti, bez uredničkih korekcija:

"STOP NASILJU NAD ŽENAMA!

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Jako mi je teško da pričam o ovome i svaki put šutila zato što me je bilo stid jer sam se svaki put vraćala u ovaj odnos.

Ni dan danas ne bih progovorila o ovome da nisam primorana, blaćenje moga imena, vrijeđanje časti i pričanje neistina su razlog mog oglašavanja.

Žrtva sam psihičkog i fizičkog zlostavljanja već godinama u vezi koja je bila izrazito toksična i nezdrava. Granice su se svaki put sve više i više pomjerale. Prijetnje, ucjene, uznemiravanja i udarci su samo neki od elemenata ove veze.

Zadnji događaj se desio u Beogradu, gdje je osoba Ademir Peleš nanio teške tjelesne povrede, loma nosa. Nakon toga me je ostavio na ulici Beograda krvavu i svojim vozilom se vratio u BiH a ja sam ostala narednih 10 sati u urgentnog centru, potom se vratila taxijem jer nisam htjela da svoju porodicu uznemirim a prijatelja me je bilo stid.

[facebook]https://www.facebook.com/zerina.hadziomeragic.5/posts/pfbid02KFfGP3y6wTBH9eCkrqS9XcXW58rNx34c6uB3HV1Qi7rwdjtXFvEnW1YKBuV34ngCl[/facebook]

Prije 2 sedmice sam operisala nos, morala sam jer je bio potpuno slomljen.

Dosta puta sam se javljala stručnim licima i išla na seanse jer jednostavno nisam mogla da izadjem iz ovog odnosa u kome su se problemi rješavali udarcima, psovkama i uvredama.

Nakon ovog incidenta sam ponovo potražila i stručnu pomoć.

Dodat ću da je i prošle godine na moru izvršio fizičko nasilje prema meni, policija je intervenirala, osuđen je i tad bio.

Velik korak: EU usaglasila prvi zakon o borbi protiv nasilja nad ženama

Velik korak: EU usaglasila prvi zakon o borbi protiv nasilja nad ženama

Dosta djevojaka se nosi sa ovim užasnim problemom i ne mogu da se izvuku iz začaranog kruga. Suosjećam se i znam kako je. Potrebna je sva podrška svijeta.

Danas kad svjedočimo užasnim događajima, molim vas da razmislite kome dajete vjetar u leđa i podršku a kome upućujete negativne komentare.

Dodatno ću objaviti i svoj psihijatrijski nalaz jer sam ga izgubila, cekam da mi posalji novi”, napisala je na svom Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije