Djevojčici iz BiH se bore za život: Autom udarila majku, pa se zabila u ogradu

Srna
Djevojčici iz BiH se bore za život: Autom udarila majku, pa se zabila u ogradu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jedanaestogodišnja djevojčica iz Drvara i majka čiji su inicijali M.Z. (44) teško su povrijeđeni u ovom mjestu kada je dijete pokrenulo automobil koji je potom udario u metalnu ogradu, rekao je Srni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

"Policijska stanice Drvar dobila je dojavu zaposlenih Doma zdravlja Drvar da su dovezeni žena i dijete koji su zadobili povrede u saobraćajnoj nezgodi", rekao je Vrdoljak i dodao da su dojavu zaprimili jučer oko 18.30 sati.

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć nakon čega su obje prevezene u kantonalnu bolnicu u Livno, da bi dijete potom u teškom stanju prebačeno u Klinički-bolnički centar u Splitu.

Iz policije su naveli da se na mjestu događaja došlo do saznanja da je dijete u jednom momentu ušlo u "mercedes" i pokrenulo vozilo, te da je vozilo udarilo u metalnu ogradu i nanijelo teške povrede majci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije