Direktor sipao gorivo u privatni automobil, a ceh od 13.400 KM dostavio Vodovodu

Radiosarajevo.ba
Direktor sipao gorivo u privatni automobil, a ceh od 13.400 KM dostavio Vodovodu
Foto: Glas Srpske / Mladen Dragosav
Bivši direktor srbačkog "Vodovoda" Mladen Dragosav (36) osumnjičen je da je zloupotrebama oštetio ovo javno preduzeće za 13.400 KM.

Prema nezvaničnim informacijama Glasa Srpske, Dragosava terete da je od aprila 2015. do decembra 2016. godine u više navrata na pumpama Nestro petrola u Srpcu sipao gorivo u svoje vozilo, a račune je dostavljao preduzeću Vodovod pod izgovorom da troši gorivo službenog automobila.

"On u Vodovodu nije imao službeno vozilo, već je svoj automobil koristio za službene poslove. U takvim slučajevima, prema uredbi Vlade RS, neophodno je da ima putni nalog, što on nije imao", prenosi tvrdnju svog izvora Glas Srpske.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su navodeći inicijale, da ga terete za zloupotrebu službenog položaja.

"M. D. sumnjičimo da je račune za gorivo vrijedne 13.400 KM dostavljao preduzeću, a gorivo je sipao u sopstveno vozilo. Za ovaj utrošak M. D. nije popunjavalo ni dostavljalo putne naloge. Protiv njega podnijeli smo izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci", naveli su u PU Gradiška.

Glas Srpske je pisao o lošem stanju u srbačkom Vodovodu. Gubici ovog preduzeća su tada iznosili oko 206.000 KM, a obaveze oko 1,9 miliona KM. Dragosav je krajem 2016. podnio ostavku na mjesto direktora zbog obaveza u Skupštini općine Srbac gdje je opozicioni odbornik. U političkoj karijeri promijenio je nekoliko dresova, a bio je član SNSD-a, Nove socijalističke parije i SP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije