Dio autoputa i dalje blokiran, policija intervenisala na stadionu Grbavica

Radiosarajevo.ba
Dio autoputa i dalje blokiran, policija intervenisala na stadionu Grbavica
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Policija intervenisala na Grbavici

Još uvijek traje policijski uviđaj na vijaduktu u Butilama gdje su napadnuti navijači HŠK Zrinjski. Dio autoputa, odnosno petlja Vlakovo iz pravca Sarajevo sjever - Sarajevo zapad zatvorena je dok ne bude završen uviđaj pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Na saobraćajnoj petlji Butile kod Sarajeva, večeras se desio fizički sukob u kojem su napadnuti navijači Zrinjskog, a za Radiosarajevo.ba potvrđeno je kako niti jedan navijač Zrinjskog nije prijavio da je povrijeđen.

"Oštećeno je pet vozila. Ovaj dio ceste je blokiran zbog vršenja uviđaja. Niti jedan navijač Zrinjskog nije prijavio da je povrijeđen. U toku je potraga za napadačima. Policija ima određena saznanja i pretražuje teren", rekao je za Radiosarajevo.ba Hadžiabdić.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u međuvremenu su na stadionu Grbavica nakon završetka utakmice opkolili navijače Željezničara koji su se večeras zbog suspenzije južne tribine nalazili na sjeveru Grbavice, gdje je Osimov tim slavio rezultatom 6:0 protiv Zvijezde. Nezvanično, policija sumnja da su u sukobu sudjelovali neki navijači Plavih.

Policija intervenisala na Grbavici - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije