Dilerski par iz Sarajeva: Zarobili i mučili molere jer su mislili da su im ukrali drogu

3
Radiosarajevo.ba
Dilerski par iz Sarajeva: Zarobili i mučili molere jer su mislili da su im ukrali drogu
Facebook / Arabela Avdić

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je posljednjeg dana prošle godine optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mirze Džinde i Arabele Avdić zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te protivpravno lišenje slobode. 

Optuženi su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziva Lipa, koju su istražitelji Federalne uprave policije proveli pod nadzorom Tužilaštva KS.

U pretresu prostorija koje su koristili optuženi, istražitelji su zaplijenili kanabis, amfetamin, kokain i heroin.

Također su optuženi da su u maju 2020. godine u stanu koji koristi optuženi Džindo, na okrutan način zatvorili i držali dvije muške osobe kojima su nanosili tjelesne patnje.

Naročito je brutalan bio način na koji su lišili dvojicu muškaraca slobode.

Radi se o dvojici molera D. K. i A. Lj. koje su angažirali da im okreče stan, ali su ih optužili da su im ukrali drogu. 

Sve se dešavalo u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju.

Mirza Džindo je pozvao i angažirao A. Lj. i D. K. da mu okreče zidove ispred stana. Nakon što su počeli s molerskim radovima, Džindo i Arabela su ih pozvali u stan i zaključali vrata. Džindo ih je napao da su im ukrali drogu, te je D. K. optužio da je šmeker Tužilaštva. 

Džindo je tukao A. Lj. po raznim dijelovima tijela, a Arabela se sumnjiči da je šakama i nogama tukla D. K. po glavi i tijelu. Navodno je i koristila i tupi nož za mučenje molera.. 

U  Džndinom mobitelu pronašli fotografije mučenja nesretnih muškaraca, a koje će biti korištene u nastupajućem krivičnom postupku.

Nakon potvrđivanja optužnice, Arabela Avdić izašla je iz pritvorske jedinice KPZ-a Zenica gdje je boravila nakon hapšenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije