Detonacije u bh. gradu uznemirile građane: Tragedija izbjegnuta za dlaku

0
Detonacije u bh. gradu uznemirile građane: Tragedija izbjegnuta za dlaku
FOTO: Facebook / Detonacije u bh. gradu uznemirile gradane

U požaru koji se dogodio u jednom pomoćnom objektu na području Prijedora na sreću nije bilo povrijeđenih, a građane je uznemirilo više detonacija.

Vatrogasno-spasilačka brigada uspjela je lokalizovati požar, a tokom uviđaja utvrđeno je da je požar aktivirao više minsko-eksplozivnih sredstava koji su bili u objektu u kojem je izbila vatra, piše Srpska.info.

Policija je utvrdila da je vatra izazvana slučajno i to sa neadekvatnim aparatom sa otvorenim plamenom.

Pored materijalne štete, vlasnik objekta koji je izgorio R.R. suočiće se i sa krivičnom prijavom zbog posjedovanja nelegalnog eksploziva.

"Nakon kompletiranja predmeta protiv R.R. biće podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava", saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policija je ujedno apelovala na građane da ukoliko imaju ili pronađu nelegalno naoružanje ili eksplozivna sredstva to prijave policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije