! / Detalji zločina u blizini Sarajeva: Nakon što je sin ubio oca, prijavio se policiji

21. 06. 2021. u 19:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Poznati su detalji stravičnog zločina koji se desio se u poslijepodnevnim satima 20. juna u ulici Kasindolska. 

Naime, u porodici Kopić, sin Alem ubio je svog oca Selima, motiv zbog kojeg je  počinio ovaj užasni zločin još uvijek nije poznat, ali se spominje da već dugo vremena traju svađe u ovoj porodici.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da se sve dešavalo u njihovoj porodičnoj kući.

"Nakon zločina, Alem je sam kontaktirao policiju i ispričao im šta je uradio. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je šipkom izudarao oca, te da je tom istom šipkom jednom udario i Š.K, koja je tih momenata pokušala da spasi Selima, inače svog brata", tvrdi izvor Srpskeinfo.

Prema njegovim riječima, metalna šipka je pronađena u kući i ona će biti korištena kao dokazni materijal u postupku koji slijedi protiv Kopića.

Jedan od komšija ove porodice ispričao je da je čuo kako je sukob krenuo kada se u nedjelju Alem posvađao s tetkom.

"Navodno je on krenuo da se obračuna s njom i tada se umiješao njegov otac Selim, koji je stao u odbranu svoje sestre. Alem je tada napao i oca i nanio mu je smrtonosne povrede", istakao je ovaj komšija.

Druge komšije porodice Kopić su u šoku, te su medijima ispričale da nisu mogle ni da naslute da će doći do ovakve tragedije.

Kažu da ništa nisu ni vidjeli ni čuli, sve do momenta kada je pred kuću Kopića došla policija.

"Nikad se nije čulo da glasnije pričaju, a kamoli da se svađaju. Užasnuti smo ovim što se dogodilo. Selim je bio veliki majstor za obradu metala. Oni su povratnici, bili su dobre komšije. Uvijek pozdrave kada se sretnemo", ispričao je jedan od komšija.

"Čuo sam da je Alem sam pozvao policiju i rekao šta je uradio, te ih sačekao kada su došli do njegove kuće. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali njegovom ocu nije bilo spasa i ubrzo je preminuo. Tetka je zadobila teške povrede i ona se još nalazi u bolnici. Nadamo se da će oporaviti i da ovo neće ostaviti neke teže posljedice po njeno zdravlje",  ispričao je sagovornik.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, za  portal Radiosarajevo.ba potvrdili su jučer da se desio zločin u Kasindolskoj, ali zbog istrage nisu mogli govoriti od detaljima. 

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo, Vesna Stokanović, rekla je da je o svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu u čijem prisustvu je obavljen uviđaj.

"U toku je dokumentovanje krivičnih djela. Sin je ubio oca, a majci nanio tjelesne povrede", potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)