Detalji velike akcije: Ko su uhapšeni koji su navodili djevojke na prostituciju

Radiosarajevo.ba
Detalji velike akcije: Ko su uhapšeni koji su navodili djevojke na prostituciju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pekara "Aneks" koja se povezuje sa akcijom "City"

Nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pet osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "City" predati su u nadležnost Tužilaštva KS-a, a zbog krivičnih djela navođenja na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja, dok se policijski službenik MUP-a KS-a sumnjiči za zloupotrebu položaja, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Poznata imena uhapšenih u akciji City u Sarajevu

Policijski službenik uhapšen u ovoj akciji je Fahrudin Hajdarbašić, a pored njega uhapšeni su Jusufi Ramel, Alen Krtičić, Emir Šušić i Nejra Jusufović.

Osumnjičeni su nakon kriminalističke obrade predati danas u nadležnosti Tužilaštva gdje će biti zadržani 24 sata. U tom zakonskom roku, postupajuća tužiteljica odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Inače, prvoosumnjičeni Jusuf Rimeli tereti se da je od polovice 2017. organizirao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Istovremeno, sumnjiče se i za trgovinu narkoticima.

Policijski službenik Fahrudin Hajdarbašić osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile pri činjenju krivičnih djela.

Akcija je započeta jučer nakon višemjesečne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS. Pretreseno je više lokacija u općinama Stari Grad, Novi Grad i Novo Sarajevo, a pretreseno je više stanova, kuća, pomoćnih objekata i motornih vozila. Prilikom pretresa oduzeti su novac, droga, veća količina vatrenog oružje i mobilni telefoni.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije