Detalji vatrenog obračuna u Sarajevu: Pucali na policiju, oštetili službeno vozilo pa pobjegli

Radiosarajevo.ba
Detalji vatrenog obračuna u Sarajevu: Pucali na policiju, oštetili službeno vozilo pa pobjegli

Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo u večernjim satima prvog dana proteklog vikenda dobili su dojavu da je u ulici Zmaja od Bosne u toku krađa automobila.

Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, u blizini vozila Audi Q7 BMW X5 zatečena su dva nepoznata lica. Nakon ulaska BMW X5 nepoznato lice, koje se nalazilo na suvozačevom mjestu, ispalilo je jedan hitac, iz nepoznatog vatrenog oružja, u pravcu policijskih službenika, da bi nakon toga jedan od policijskih službenika iz službenog pištolja ispalio dva hica u pravcu vozila BMW X5.

Nakon ovoga nepoznati vozač vozilom BMW X5 kreće u pravcu policijskog vozila marke Nissan. Tom prilikom svojim prednjim dijelom vozilo udara u stražnji dio policijskog vozila. Na taj način gura vozilo i pravi prostor za prolaz između metalnog stuba rasvjete i policijskog vozila, te se udaljava suprotnim smjerom ulicom Zmaja od Bosne, u pravcu hotela Bristol i dalje u nepoznatom pravcu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj je obavljen, a na licu mjesta pronađeni tragovi upotrebe vatrenog oružja, tragovi oštećenja na službenom vozilu, te tragovi oštećenja na vozilima, koja se ogledaju u prosječenom limu ispod brave prednjih i zadnjih lijevih vrata.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije