Detalji udesa kod Sarajeva: Pijani vozač pobjegao, nije imao vozačku

Radiosarajevo.ba
Detalji udesa kod Sarajeva: Pijani vozač pobjegao, nije imao vozačku

Pijani vozač skrivio je saobraćajnu nesreću koja se sinoć dogodila u blizini Sarajeva. Smrtno je stradala pješakinja inicijala A.S. rođena 1991. godine u Sarajevu, nastanjena u Ilijašu. Desilo se to na raskrsnici lokalnog puta Ilijaš - Donja Luka oko 19.10 sati.

Kanton Sarajevo: Pijani vozač sinoć skrivio nesreću u kojoj je poginula 25-godišnjakinja 

Vozilom marke Golf 4 upravljao je muškarac inicijala R.H. rođena u Brezi 1961. godine. On je nakon udesa pobjegao u nepoznatom pravcu, ostavivši teško povrijeđenu djevojku na ulici. Ona je preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u 19.45 sati.

Kasnijim provjerama utvrđeno je da je vozač bio pod utjecajem alkohola i da je automobilom upravljao bez vozačke dozvole. Uhapšen je dva sata nakon nesreće zbog sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi članom 333. (Ugrožavanje javnog saobraćaja uslijed omamljenosti) i člana 337. stav 2. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) KZFBiH.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog događaja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije