Detalji ubistva koje je šokiralo BiH: Počinioci su dobro znali kretanje Brkića

0
Radiosarajevo.ba
Detalji ubistva koje je šokiralo BiH: Počinioci su dobro znali kretanje Brkića
Foto: Večernji list BiH / Toni Brkić

Ubistvo koje se dogodilo u noći s ponedjeljka na utorak u malenom zaseoku Vodice u Vojnićima kod Ljubuškog šokiralo je stanovništvo ovog grada.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, 9. augusta 2021. u 23:38 sati, policijska stanica Ljubuški dobila je prijavu da u mjestu Vojnići leži muška osoba s vidljivim tragovima krvi te da se u blizini tijela nalazi putničko vozilo Mercedes.

Prema saopćenju, odmah su na mjesto događaja otišli policijski službenici PU Ljubuški i zaposlenici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

Dežurna doktorica je konstatovala smrt muškarca, dok su policajci utvrdili da se radi o T. B. (47) iz Vojnića te da je ubijen iz vatrenog oružja. 

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, ubijen je Toni Brkić rodom iz zaseoka Vodice u Vojnićima, susjedima i prijateljima poznatiji pod nadimkom Tonćo. 

Njihov izvor tvrdi da je riječ o ubistvu iz zasjede, odnosno klasičnoj sačekuši nedaleko od Brkićeve rodne kuće. 

Na Brkića je najvjerojatnije pucano dok se kretao autom, međutim, tijelo je pronađeno na podu, nekoliko metara dalje od vozila. 

Pretpostavlja se kako je ranjen u automobilu, te da je vjerovatno izašao iz vozila kako bi potražio pomoć.

U roditeljsku kuću Brkić je dolazio povremeno tokom ljeta i za vrijeme praznika jer godinama s porodicom živi u Zagrebu.

Isti izvor navodi kako je počinioc ili više njih dobro znali kretanje Brkića, ali i teren na kojem se ubistvo dogodilo.

Ovo mjesto je nekoliko kilometara udaljeno od središta mjesta, a put do njega nije naseljen. 

"Tom cestom najčešće voze mještani jer vodi do tih nekoliko kuća Brkića. Nešto niže je pršutana, tako da putnici sa strane uglavnom idu do nje, no dalje prema samom zaseoku voze samo oni koji tu žive", zaključio je ovaj izvorte dodao kako je Brkić prije nesretnog događaja s društvom bio na ručku na Koćuši, nedaleko od mjesta ubojstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije