Detalji tragedije u Sarajevu: Nesretni mladić pao iz gepeka, smrtno stradao

0
Radiosarajevo.ba
Detalji tragedije u Sarajevu: Nesretni mladić pao iz gepeka, smrtno stradao
Foto: Arhiv / Ilustracija / U tekstu nije događaj sa slike

U nesretnom slučaju u sarajevskom naselju Vratnik, koji se dogodio sinoć, poginuo je mladić inicijala H. N. (32).

Nesreća se dogodila u 17.55 sati, u ulici Bakija Sokak, koja je jako brdovita.

Do nesreće je došlo kada se vozilo Caddy samo pokrenulo i pritisnulo muškarca, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Zbog ovoga će protiv drugog muškarca biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

O ovoj tragediji oglasili su se i iz MUP-a Kantona Sarajevo, saopćivši detalje.

"Izvršenim uviđajem je konstatovano da je niz uzdužni nagib u ulici Bakije sokak, došlo do samopokretanja parkiranog putničkog motornog vozila marke VW Cady, registarskih oznaka O81-A-779, koje je prethodno parkirao vozač A. S., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Usljed toga je iz unutrašnjosti vozila, kroz otvorena zadnja vrata došlo do pada lica H. N., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda, na licu mjesta saobraćajne nezgode smrtno je stradao H.N., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo", saopćeno je iz sarajevske policije.

Tijelo mladića je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

"Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Nakon kompletiranja operativnog materijala, protiv vozača A. S. će biti dostavljen službeni izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja', a u vezi sa 'Ugrožavanjem javnog saobraćaja'", istakli su u saopćenju.

Kako je objavljeno u medijima, nastradali mladić je pripremao dijelove u gepeku Caddyja kada se vozilo pokrenulo, te je pokušao iskočiti, ali nije uspio i vozilo ga je prikliještilo.

Navodno je udario glavom.

Stigla je Hitna pomoć, ali, nažalost, ljekari su konstatovali smrt.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije